Apple-advies.be adviseert vooral particulieren, studenten, zelfstandigen en KMO’s. Voor de consultaties hanteren we een vast uurtarief, maar er zijn ook voordelige pakketten verkrijgbaar in het geval je een cobinatie van verschillende diensten nodig hebt. We zijn voornamelijk actief in de provincie Antwerpen, maar niets houdt ons tegen om ook naar Limburg, Vlaams-Brabant of Oost-Vlaanderen te komen. Voor verplaatsingen buiten de provincie Antwerpen rekenen we wel extra vervoerskosten aan bovenop de standaard verplaatsingskosten.

Hoe gaan we te werk?

We spreken een tijdstip af waarin je me uitlegt waarvoor je een nieuw Apple-toestel nodig hebt: je bent student, particulier, gepensioneerd, zelfstandige, je hebt een KMO of je hebt een Apple-toestel nodig voor een specifiek geval. Dit gesprek kan ofwel telefonisch of via Zoom/Teams, ofwel bij jou thuis, in je zaak of op een andere plaats.

Op basis van ons gesprek heb ik een perfect zicht welk toestel het best bij jou past en zal ik je 1 of meerdere opties voorstellen, via e-mail of bij jou ter plaatse. Ik stuur je daarbij ook links naar de online Apple Store of een officiële reseller waar je het toestel dat ik voorgesteld heb, kan bestellen in de juiste configuratie en met de juiste opties. Indien gewenst kunnen we de bestelling samen ingeven zodat je 100% zeker bent dat je geen fout gemaakt hebt bij de bestelling.

Wanneer de bestelde producten dan bij jou thuis of in de zaak aangekomen zijn, kom ik alles ter plaatse installeren en configureren en je de nodige basisuitleg geven zodat je meteen aan de slag kan met je nieuwe Apple-toestel. Je e-mailadres wordt ingesteld, pinters en eventuele andere randapparatuur worden aangesloten en ik zorg natuurlijk ook dat alles mooi perfect gesynchroniseerd wordt met je andere Apple-producten.

Nadat je nieuwe Apple-toestel geïnstalleerd is en perfect werkt, heb je misschien wel nood aan extra uitleg over het gebruikte systeem, de verschillende mogelijkheden van het apparaat en eventuele tips & tricks. Volg dan één of meerdere 1-op-1 initiatielessen waar je stapsgewijs leert hoe je je Apple-device best gebruikt, van de basisprincipes tot meer geavanceerde functies. Deze persoonlijke lessen vinden plaats bij jou thuis, in je zaak of op een andere plaats.

Apple staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en stabiele systemen, maar soms kan het wel eens fout gaan en kan het zijn dat je Apple-toestel vastloopt of niet meer wil opstarten. In geval van problemen met je Apple-device kan ik bij jou ter plaatste komen kijken wat er juist aan de hand is. Als het een softwareprobleem op je Mac is, is het ook mogelijk om vanop afstand via een veilige verbinding even je scherm over te nemen om te checken wat er gaande is.

StandaardTarieven

Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW en excl. verplaatsingskosten¹

Tarief aankoopadvies

Het standaard uurloon voor een consultatie aankoopadvies bedraagt 70 euro / u².

Hier bovenop komt nog een kost van 35 euro (excl. BTW) voor het opstellen van de mail met het aanbevolen toestel(len) en bijhorende aankooplink(s) indien we het aankoopadviesgesprek via telefoon of Zoom hebben gedaan. Indien het gesprek bij jou ter plaatse was, wordt gewoon de duurtijd van de totale consultatie aangerekend, aangezien we dan op het moment zelf het aanbevolen toestel kunnen bespreken en indien gewenst ook samen bestellen.

Tarief installatiehulp, initiatielessen en troubleshooting

Het standaard uurloon voor een consultatie installatiehulp, initiatielessen of troubleshooting bedraagt 70 euro / u².

Betaling

Indien u particulier bent, gebeurt de betaling ter plaatse, direct na de consultatie, via Payconiq of instantoverschrijving. U krijgt achteraf via e-mail een factuur toegestuurd die u kan bewaren in uw administratie.

Indien u zelfstandige of een KMO bent, krijgt u na de consultatie via e-mail een factuur toegestuurd die u binnen de 15 dagen betaalt.

Wanneer we het aankoopadiesgesprek via telefoon of Zoom hebben gedaan, krijgt u na het gesprek een factuur toegestuurd via e-mail. Na betaling van het factuur ontvangt u dan dan de e-mail met de aanbevolen producten en aankooplinks.

VoordeligePakketten

Alle vermelde prijzen zijn excl. BTW en excl. verplaatsingskosten¹

Mini

€ 59


Ideaal als je al praktische productkennis hebt


Aankoopadvies

Telefonisch advies
of via Zoom (30 min.)

Je ontvangt een e-mail met het aanbevolen product en bijhorende aankooplink

Je bestelt zelf het product via de voorgestelde link


Installatiehulp

Geen installatiehulp


Initiatielessen

Geen initiatielessen

Air

€ 159


Ideaal voor Apple Watch,Apple TV en accessoires


Aankoopadvies

Telefonisch advies
of via Zoom (30 min.)

Je ontvangt een e-mail met het aanbevolen product en bijhorende aankooplink

Je bestelt zelf het product via de voorgestelde link


Installatiehulp

0,5u installatiehulp³


Initiatielessen

1u initiatielessen³

Pro

€ 259


Ideaal voor Mac, iPhoneof iPad


Aankoopadvies

Advies bij jou thuis
of in de zaak (45 min.)

Je krijgt direct te weten wat het aanbevolen product en configuratie is voor jou

We bestellen het product bij jou thuis of in de zaak


Installatiehulp

1u installatiehulp³


Initiatielessen

2u initiatielessen³

Max

€ 359


Ideaal voor meerdere producten + services


Aankoopadvies

Advies bij jou thuis
of in de zaak (45 min.)

Je krijgt direct te weten wat het aanbevolen product en configuratie is voor jou

We bestellen de producten bij jou thuis of in de zaak


Installatiehulp

1,5u installatiehulp³


Initiatielessen

3u initiatielessen³

¹ Voor consultaties in Zandhoven of Grobbendonk worden geen verplaatsingskosten aangerekend. Voor alle andere gemeenten binnen de provincie Antwerpen wordt de reistijd van de heenrit mee aangerekend bij de totale duur van de consultatie. Voor consultaties op plaatsen waar betalend parkeren geldt, worden de parkingkosten mee doorgerekend. Voor consultaties buiten de provincie Antwerpen wordt bovenop de reistijd ook een vervoerskost van 0,4269 euro / km aangerekend.

² De consultatie wordt per begonnen kwartier aangerekend: 17,5 euro per begonnen kwartier (excl. BTW). Stel dat een consultatie een half uurtje duurt, komt dit op 35 euro (excl. BTW en verplaatsingskosten). Een consultatie van 2u15 komt zo op 157,5 euro (excl. BTW en verplaatsingskosten).

³ De totale voorziene tijd voor de installatiehulp en initiatielessen kan verdeeld worden. Bv. 1u installatiehulp en 1u initiatielessen of 0,5u installatiehulp en 1,5u initiatielessen, etc… als de installatie sneller dan voorzien gedaan is, heb je dus recht op meer tijd voor initiatielessen. Als de tijd oploopt, wordt de extra tijd bovenop de voorziene tijd aan uurtarief² aangerekend.

Wie ben ik?

hello,

Ik ben Stijn Van Nuffelen, een 47-jarige Apple-fanaat sinds de Apple //c in 1984 en Mac-gebruiker sinds de Macintosh LC in 1991.

Sinds 1999 ben ik professioneel actief als desktop publisher (DTP) en webdesigner en werkte ik voor een aantal mediabedrijven. In 2015 startte ik als zelfstandig DTP’er en webdesigner, maar ook als Apple-consultant.

Als Apple-consultant sta ik studenten, particulieren, kleine zelfstandigen en KMO’s bij in de aankoop en installatie van hun nieuwe Apple-producten. Verder maak ik hen wegwijs in de verschillende systemen en leer ik hen optimaal gebruik te maken van hun Apple-toestellen, accessoires, apps en services.

Ook als er problemen zijn met een bepaald toestel, ben ik vaak de eerste die men contacteert om even te kijken wat er fout zou kunnen zijn.

LinkedInFacebook